EA anunta ca Microsoft ar putea sa nu aiba nici macar 20 de milioane de unitati Xbox ONE vandute

EA anunta ca Microsoft ar putea sa nu aiba nici macar 20 de milioane de unitati Xbox ONE vandute

By Feminina 0 Comment mai 20, 2017

Daca anuntul facut de EA este corect, atunci PS4 a depasit Xbox ONE in numarul de exemplare vandute aproape de doua ori. Totalul de vanzari pentru Xbox ONE inca nu a ajuns la 20 de milioane, daca ne luam dupa directorul financiar EA. O astfel de presupunere nu este favorabila deoarece PS4 a ajuns la 35.9 milioane de produse vandute, precizeaza Sony.

Chiar daca Microsoft a pastrat linistea in legatura cu vanzarea Xbox One pana in luna octombrie, se pare ca nu a reusit acelasi lucru si cu industria de jocuri pentru ca EA a scapat accidental unele informatii.

Blake Jorgensen, CFO (Director financiar) al EA, a anuntat investitorii ca in timpul celui de al treilea trimestru, vanzarile totale, pentru Xbox One si Playstation 4 au fost de aproximativ 55 milioane de exemplare. Cu toate ca Jorgensen nu a precizat o anumita cifra, Sony, care raporteaza in mod regulat vanzarile de PS4, ofera suficiente informatii pentru a afla cifra aproximativa de vanzari Xbox One.

In ianuarie, Sony a anuntat ca a vandut 35.9 milioane de PS4, ceea ce inseamna ca Xbox One a reusit sa faca nu mai mult de 19.1 milioane exemplare vandute.

In timp ce Xbox One ramane in urma lui PS4, ca vanzari totale, Microsoft are o pozitie dominanta la jocurile de PC. In luna martie, Microsoft a declarat ca acestea ar fi ultimele Xbox-uri, avand intentia ca pe viitor sa unifice consolele si PC-urile odata cu urmatoarele versiuni de Windows. Seful diviziei Xbox, Phil Spencer, a declarat: “construirea unui ecosistem complet de jocuri pentru aplicatiile universale Windows”. Pe acest lucru se va concentra compania in viitor.

Cu toate acestea, Microsoft inca nu a acordat un raspuns oficial.

Add Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *