Ton cu sos de banane si lapte de cocos

ton cu sos de cocos

Ton cu sos de banane si lapte de cocos

By Feminina 0 Comment aprilie 12, 2019

Ingrediente:

– File de ton  200gr
– Lapte de cocos 100ml
– Sos de rosii  100ml
– O jumatate de banana
– Un catel de usturoi
– O bucata de radacina de ghimbir
– Un ardei iute (chilli)
– Anason stelat

Pentru decor:

  • Ardei iute uscat
  • Anason stelat
  • Fulgi de nuca de cocos proaspata
  • Chivas

Mod de preparare :

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se calesc usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute tocate, la care se adauga anasonul stelat. Se amesteca cca. 2 minute pana cand aromele se elibereaza. Banana se decojeste si se taie cubulete mici si se amesteca cu ingredientele din tigaie.Se amesteca compozitia pana se inmoaie bananele si se  adauga fileul de ton care se prajeste cate un minut pe fiecare parte.

Dupa ce fileul de ton s-a rumenit se adauga sosul tomat si laptele de cocos si se amesteca incet cu o lingura de lemn inca un minut.

Atentie!!!

Fileul de ton trebuie gatit “in sange” spre mediu de aceea timpul de gatire, acesta variaza in functie de grosimea fileului.

Add Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *